Web Analytics Made Easy - Statcounter

 یکی از مهم‌ترین دلایلی که سرنوشت یک استان و شهر و در مقیاس کلی کشور را با نابه‌سامانی رو به رو می‌کند، انتخاب نادرست نمایندگان و رأی‌هایی است که به دنبال شعارهای پوچ و وعده‌های کاندیداها و مهم‌تر از همه انتخاب بر اساس برانگیخته شدن احساسات به صندوق ریخته می‌شود.

اخبار سیاسی- میزان مشارکت مردم در انتخابات و رأی دادن فارغ از اینکه معیاری جهت مشروعیت حاکمیت تلقی می شود، از مهمترین رفتار سیاسی شهروندان محسوب می گرددکه بواسطه ی آن افکار و عقاید خود را در ارتباط با نحوه ی اداره جامعه اعمال نمایند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبیعی است در شرایطی که مبنایی منطقی برای سیاست گذاری مطلوب در یک جامعه در راستای "عقلایی ساختن فرایند تصمیم سازی" فراهم نباشد فضا مستعد جهت­دهی های احساسی و بر روی موج احساسات نشاندن مردم توسط کاندیداها خواهد شد.(موج سواری سیاسی) در این چنین شرایطی کاندیداها با مواجه شدن با خیل کثیر درخواست‌ها و مشکلات، با دادن وعده و وعید، انتظارات احساسی برای مخاطبان خود به وجود می‌آورند و در صورت راه‌یابی به مجلس شورای اسلامی، مردم برای تحقق درخواست‌های‌ خود به سراغ‌شان می‌روند و این نماینده محترم خواه‌ناخواه از درک جایگاه خود که جایگاهی ملی است، غافل می‌شود و از سهم‌خواهی در تصمیمات کلان کشور برای حوزه انتخابیه خود عقب می‌ماند؛ به این ترتیب منزلت نماینده مجلس شورای اسلامی به یک ماشین امضاء تنزل می‌یابد و نتیجه ی این فرآیند ناخوشایند می‌شود مجلس ناکآرمد حال حاضر؛ مجلسی که از اقتدار لازم جهت ایفای نقش نظارتی خود برخوردار نیست.

بر هیچ‌کس پوشیده نیست که اگر نماینده ای در روند تدوین برنامه‌های استراتژیک و بودجه سالیانه کشور تأثیرگذار باشد، تا حد زیادی می‌تواند در ایجاد رونق اقتصادی، اشتغال‌زایی و توسعه عمرانی حوزه انتخابیه خود مؤثر واقع شود، چراکه یکی از وظایف نمایندگان، شناساندن مزیت‌های بالقوه شهر خود به دولت و جذب سرمایه در جهت بالفعل نمودن آنها میباشد.

به فرموده‌ی معمار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی(ره): «مجلس عصارهی فضائل ملت است». این تعبیر مبین اهمیت مجلس می‌باشد، بدان معنی که افرادی که به مجلس راه پیدا میکنند باید از نخبگان جامعه باشند.

اما آیا انتخاب بر اساس وعده و وعید و راه‌اندازی موج احساس و برانگیخته نمودن عواطف قومی ، قبیله‌ای و جناحی، راهکار رسیدن به عصاره‌ی فضائل ملت و مجلس شورای اسلامی مد نظر مقام معظم رهبری است؟ لذا چاره‌ای جز تغییر فرهنگ انتخاب نخواهیم داشت.

اما راه‌کار چیست؟

در ادامه به تشریح وظایف کاندیداها و مردم به عنوان دو مؤلفه اصلی فرآیند انتخابات می‌پردازیم.

کاندیداها می‌بایست درک صحیح از وظایف قانونی نماینده مجلس شورای اسلامی و شناخت لازم از نقاط قوت و آسیب‌های حوزه انتخابیه و همچنین برنامه‌های کاری خود به منظور خدمت‌رسانی بهینه در چهارچوب اخلاق و به دور از تخریب سایر رقبا داشته باشند. شایان ذکر است با نهادینه کردن فرهنگ تحزب در کشور به سمت برنامه‌محوری، نخبه‌پروری و شایسته‌سالاری قدم برمی‌داریم و احتمال کج‌روی در مسئولان کاهش می‌یابد.

حزب مسیر و برنامه را پس از مدت‌ها کار تخصصی و کارشناسی مشخص می‌کند، آن‌گاه افرادی را به مردم تحت عنوان کاندیدا معرفی می‌کند تا با خلاقیت و ابتکار عمل در این مسیر حرکت و به کشور و مردم خدمت نمایند.

معرفی کاندیداها از طرف احزاب از هزینه‌های میلیاردی تبلیغات و سرمایه‌گذاری‌های غیر‌اخلاقی حامیان مالی کاندیداها جلوگیری می‌نماید. چه کسی حاضر است مبالغ چند میلیونی پرداخته و شخصی را به مقام و منزلت برساند بدون این که از وی انتظاری داشته باشد؟! کاندیداها باید این نکته را مد نظر داشته باشند که ورود به مجلس با رفتارهایی که خداوند متعال نمی‌پسندد توفیقی را در بر نخواهد داشت.

در مقابل مردم می‌توانند به کمک ابزارهای مختلف از قبیل مطالعه، تحقیق، اصحاب رسانه، قلم صاحبان فکر و اندیشه و ... آگاهی خود را از وظایف نمایندگان مجلس و جایگاه قوه مقننه در کشور بالا ببرند و انتظار از نمایندگان‌شان را با وظایف و اختیارات قانونی آن‌ها همسو نمایند.

چنان‌چه مردم بدانند وظایف قانونی یک نماینده مجلس شورای اسلامی در چه حدودی می‌گنجد، انتخاب‌های‌شان عقلانی‌تر خواهد بود و یک نماینده ناتوان را به شهر تحمیل نمی‌کنند، لذا به کسی رأی می‌دهند که شعارهایش هم‌راستا با قانون و برنامه‌هایش قابل اجرا باشد.

مسعود قاسمی

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: انتخابات بودجه سالیانه نماینده مجلس انتخابات نماینده مجلس بودجه سالیانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۲۹۵۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رای دور دوم از دور اول مهم تر است؟ | گره‌هایی که با انتخاب اصلح باز می شود

همشهری آنلاین – گروه سیاسی: تکمیل گام نخستی که در روز ۱۱ اسفندماه ۱۴۰۲ از سوی مردم سربلند ایران برداشته شد، از ضرورت‌هایی است که اهمیت حضور حداکثری مردم در انتخابات ۲۱ اردیبهشت ‌ماه ۱۴۰۳ را دوچندان می‌کند.

یک عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفت‌وگو با همشهری آنلاین دراین باره با تاکید بر اینکه تشکیل مجلسی با پشتوانه قوی مردمی، راهگشای بسیاری از مشکلات و چالش‌های پیش روی کشور خواهد بود، گفت: نخستین نکته این است که دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم در همه شهرهای کشور برگزار نمی‌شود و درمجموع رای‌گیری حدود ۲۲ حوزه انتخابیه برگزار خواهد شد؛ بنابراین محدود شدن دایره کاندیداها، بر اهمیت حضور مردم در انتخابات افزوده ‌است.

غلامرضا مصباحی‌مقدم افزود: در شرایطی که به‌طور معمول در تعداد قابل توجهی از حوزه‌های انتخابیه، رقابت بین تعداد کمی از کاندیداها جریان دارد و در بسیاری از حوزه‌ها از میان ۲ کاندیدا، یک کاندیدا انتخاب می‌شود، «انتخاب اصلح» اهمیت ویژه‌ای دارد.

وی با بیان اینکه این موضوع انگیزه مضاعفی است که مردم را برای حضور، پای صندوق‌های رأی تشویق می‌کند، ادامه داد: دلیل این امر، آن است که در شرایط کنونی حتی می‌توان گفت رای مردم از دور نخست نیز مهم‌تر است و ترکیب نهایی نمایندگان شهرشان را مشخص خواهد کرد.

اهمیت راهبردی «انتخاب اصلح»

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهارکرد: موضوع دیگری که بر اهمیت حضور حداکثری مردم ۱۵ استان پای صندوق‌های رأی می‌افزاید، «تکمیل ترکیب مجلس» است.

مصباحی‌مقدم افزود: در واقع رأی تکمیلی مردم در دور دوم ترکیب نهایی خانه‌ملت را مشخص خواهد کرد؛ ترکیبی که نقشی راهبردی و تعیین‌کننده در ترسیم چشم‌انداز آینده توسعه و آبادانی کشور دارد.

وی عنوان کرد: باید درنظر داشت ۴۵ کرسی باقی‌مانده، نقش محوری در تعیین ترکیب مجلس دوازدهم دارد؛ بنابراین حضور مردم در انتخابات ۲۱ اردیبهشت‌ماه به‌صورت مستقیم در ریل‌گذاری آینده کشور نقش‌آفرین است.

مصباحی‌مقدم با اشاره به اینکه «انتخاب اصلح» گزاره دیگری است که بر اهمیت حضور حداکثری مردم در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم می‌افزاید، ادامه داد: هرچه تعداد بیشتری از واجدان رای‌دادن، پای صندوق‌های رأی حضور یابند، افراد شایسته‌تری به مجلس شورای‌اسلامی راه می‌یابند.

وی تصریح کرد: در نتیجه چنین رویکردی، افراد قوی‌تر، مناسب‌تر و متخصص‌تری به قوه مقننه کشور راه می‌یابند و جایگاه مجلس در ساختار تصمیم‌سازی کشور رفیع‌تر از پیش خواهد شد. باید توجه داشت هرچه کارایی مجلس، به‌دلیل حضور افراد شایسته‌تر افزایش یابد، شاهد باز شدن گره‌های بیشتری از مشکلات موجود در کشور خواهیم بود.

انتخابی سهل، اما مهم

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام عنوان کرد: معتقدم مردم ۱۵ استانی که کاندیداهای آنان در دور دوم انتخابات مجلس حضور دارند، با وجود اینکه انتخاب سهل‌تری پیش رو دارند، درعین‌حال رای‌شان حتی «مهم‌تر» از دور نخست خواهد بود. «سهل» از این‌نظر که برخلاف دور نخست که با گزینه‌های متعددی مواجه بودند و انتخاب اصلح را برایشان سخت کرده بود، در این دور با گزینه‌های محدودتری مواجه هستند که انتخاب گزینه مناسب را آسان‌تر و در عین‌حال «مهم‌تر» می‌کند.

مصباحی‌مقدم افزود: مردم باید به این نکته توجه داشته باشند که حتی انتخاب ۱۰ نماینده زبده و توانا هم می‌تواند روند حرکتی مجلس را تحت‌تأثیر قرار دهد؛ چه رسد به ۴۵ نماینده که باید در دور دوم انتخاب شوند.

وی اضافه کرد: تجربه چند دور حضور در مجلس به من اثبات کرده‌ وجود چهره‌های شاخص و توانا در مجلس می‌تواند بر تصمیم‌گیری مجموع نمایندگان در قانونگذاری مناسب جریان‌ساز باشد؛ بنابراین اهمیت حضور مردم پای صندوق‌های رأی در دور دوم به هیچ‌وجه کمتر از دور نخست نیست.

کد خبر 850528 برچسب‌ها غلامرضا مصباحی‌ مقدم مجلس - انتخابات نماینده مجلس مجلس شورای اسلامی

دیگر خبرها

  • رای دور دوم از دور اول مهم تر است؟ | گره‌هایی که با انتخاب اصلح باز می شود
  • مردم از انتخاب اصلح غفلت نکنند
  • مردم حضور حداکثری در مرحله دوم انتخابات مجلس داشته باشند
  • نماینده اصلح باید شناخت کافی از دغدغه‌های مردم داشته باشد
  • کاندیداهای حوزه انتخابیه ری به بررسی مشکلات شهر پرداختند
  • انتخابات در جمهوری اسلامی به‌معنی مبارزه با دیکتاتوری است
  • کاندیداها در آستانه انتخابات دنبال ارائه دیدگاه‌هایشان باشند
  • مشارکت پرشور در مرحله دوم انتخابات لازمه انتخاب نماینده اصلح است
  • عملیات وعده صادق اهمیت مشارکت در انتخاباتِ دور دوم را تشدید کرد
  • مهم‌ترین چالش کلانشهر اراک جذب و انتقال سرمایه است