Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده ادوار مجلس گفت: اگر نمایندگان وقت و فکرشان معطوف به این باشد که با انتخابات 1400 ورود کنند یا نکنند واقعا به ملت جفا کرده‌اند.

«مرتضی تمدن»، نماینده مجلس هفتم، در گفتگو با خبرنگار برنا درباره کم و کیف مجلس یازدهم تا به امروز گفت: تا زمانی که مجلس به صورت رسمی و جدی شروع به فعالیت نکند، قضاوت کردن کمی زود است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مجلس هنوز در آستانه تشکیل کمیسیون‌ها است. کمیسیون‌ها باید استقرار یابند، جلسات کمیسیون‌ها باید رسمیت پیدا کند، طرح‌ها و لوایح باید اعلام وصول شود، بعد نحوه برخورد مجلس با طرح‌ها و لوایح می‌تواند مبنای قضاوت قرار بگیرد اما به نظر می‌رسد، برخی از حاشیه‌سازی‌های که برخی از نمایندگان از بدو ورود به مجلس داشتند، در صورت استمرار در بلندمدت می‌تواند برای وجهه مجلس یازدهم، آسیب ایجاد کند و مجلس را آسیب‌پذیر کند، مثل طرح عجولانه تغییر نام فرودگاه مهرآباد یا مواردی چون ازدواج اجباری و... . مجلس در حال حاضر می‌تواند اولویت‌ها مدنظرش را مطرح کند اما این مسائل و موضوعات قابلیت طرح در جامعه را ندارد.

نباید دامنه وظایف قوه مجریه به قوه مقننه کشیده شود

نماینده ادوار مجلس با اشاره به مباحث مطرح شده توسط رئیس مجلس گفت: 17 بندی که در صحبت‌ها و اعلام خط‌مشی مجلس یازدهم در نطق قالیباف مطرح شد را مرور کردم. قریب به 11 بند از 17 بندی که رئیس مجلس مطرح کردند، وظیفه قوه مجریه بود. به معنایی می‌توان گفت که اینها ماموریت‌ها و مسئولیت‌هایی است که در حیطه وظایف قوه مجریه است. نزدیک به 6 بند درباره قانونگذاری و از وظایف قوه مقننه بود.

او افزود: یکی از آسیب‌هایی که می‌تواند در بلندمدت عملکرد مجلس را تحت‌الشعاع قرار دهد، این است که دامنه وظایف قوه مجریه را به قوه مقننه بکشانند. منهای اینکه ممکن است به اصل استقلال قوا آسیب برساند، مجلس را از ماموریت اصلی خود دور خواهد کرد.

تمدن درباره وظایف مجلس توضیح داد: وظیفه ذاتی مجلس وضع قوانینی است که به دو شکل به حیطه قوه مقننه ورود پیدا می‌کند. یکی لوایح است که باید از طرف دولت این لوایح به مجلس تقدیم شود و دیگر طرح‌هایی است که خود نمایندگان باید به آن توجه داشته باشند.

در حال حاضر قوه مجریه 11 بند از از 17 بند سخنان آقای قالیباف را اجرا می‌کند

این نماینده ادوار مجلس تاکید کرد: در حال حاضر قوه مجریه 11 بند از از 17 بند سخنان قالیباف را اجرا می‌کند پس نیاز به قانونگذاری در این زمینه‌ها نداریم. تکلیف بخشی از این 11 بند در سیاست‌های کلی نظام که از مسیر مقام معظم رهبری و مجمع تشخیص ابلاغ شده روشن است.

تمدن با بیان اینکه نباید اینطور باشد که مجلس بخواهد وظایف برجا مانده از قوای دیگر را به دوش بکشد، اظهار کرد: این مسئله هم مشکل ورود قوا به حیطه وظایف یکدیگر را ایجاد می‌کند و هم مجلس را درگیر فرایندی می‌کند که در درازمدت مجلس را از انجام وظایف اصلی خود بازمی‌دارد. مجلس نباید به قیل و قال‌های اجرایی ورود پیدا کند.

موضوعات محلی جای مسائل کلان ملی را در خط‌مشی نمایندگان گرفته است

نماینده ادوار مجلس با تاکید بر اهمیت مسائل کلان کشور عنوان کرد: موضوعات محلی و منطقه‌ای جای مسائل کلان ملی را در گفتار و خط‌مشی نمایندگان گرفته است. در جلساتی که مجلس برگزار و برخی از وزرا را دعوت کرد، نطق نمایندگانی که قبل از مسئولان اجرایی صحبت کردند را شنیدم و دیدم نوعا به مسائل محلی و مسائل جزئی منطقه‌ای صحبت کردند. در حالیکه مجلس باید به مسائل کلان کشور ورود پیدا کند. اگر مسائل کلان کشور حل شود در دل آنها مسائل محلی و منطقه‌ای هم حل خواهد شد اما وقتی به جز می‌پردازند از کل بازمی‌مانند. 

وقتی بحث‌های متعدد درباره ریاست مجلس را می‌شنیدم تعجب می‌کردم

این نماینده ادوار مجلس درباره انتخابات هیات رئیسه مجلس یازدهم بیان کرد: قیل و قال اخذ کرسی ریاست مجلس و هیات رئیسه و روسای کمیسیون‌ها به مسئله اصلی مجلس تبدیل شد. وقتی بحث‌های متعدد درباره ریاست مجلس را می‌شنیدم تعجب می‌کردم. نماینده‌ای که بر روی صندلی کف مجلس نشسته با کسی که روی صندلی هیات رئیسه نشسته، وظایف و اختیارات یکسان و قدرت یکسان برای طرح مسائل ملی دارند. 

او ادامه داد: مسئله مهم برای نماینده این شده که چه کسی رئیس بشود چه کسی نائب‌ رئیس. این مسئله اصلی ملت و مردم نیست. مجلس باید این مسائل را سریعا در داخل خود حل کند و نگذارد طبق آیین‌نامه داخلی این مسائل به سطح جامعه کشیده شود و مردم ببینند قریب به 300 نفر نماینده انتخاب کرده‌اند و به جای پیگیری مطالباتشان، قیل و قال هیات رئیسه به راه انداخته‌اند.

مجلس چندین جلسه خود را درگیر اعتبارنامه یک نماینده کرد

تمدن با اشاره به اعتبارنامه تاجگردون، بیان کرد: چندین جلسه است که مجلس خود را درگیر اعتبارنامه یک نماینده کرده است. این مسائل عقب ماندن از انتظارات ملت است. مجلس نباید وارد مسائل حاشیه‌ای شود. باید سریعا این مباحث را حل کند و وارد ماموریت اصلی شود.

چیزی به شکل مجلس عوام و مجلس خواص نیاز داریم

نماینده ادوار مجلس با بیان اینکه یک کالبدشکافی و آسیب‌شناسی از نظام قانون‌گذاری در کشور ما را به این نتیجه می‌رساند که این مجلس به مکمل نیاز دارد، گفت: ما به یک مجلس نیاز داریم که عموم مطالبات مردم را منعکس کند و در یک مرحله بالاتر مجلسی نیاز داریم که توانش را صرفا در وضع قوانینی بگذارد که این قوانین هم قابلیت اجرایی داشته باشند و هم محکم و متقن باشند. ما چیزی به شکل مجلس عوام و مجلس خواص نیاز داریم. چیزی در شاکله مجلسی که نیازمند فرایند اجتماعی از حیث انعکاس مطالبات ملی و مطالبات مردم باشد و نمایندگانش هم اگر درگیر مسائل محلی و جزئی باشند هیچ عیبی ندارد. اما در سطح بالاتر مجلسی نیاز داریم که مطالباتی را که مجلس عوام منعکس می‌کند را از حیث قانونگذاری محکم و متقن به فعلیت برساند. 

او تاکید کرد: اگر نتوانیم در قانون اساسی به این فرایند دست پیدا کنیم، درگیر این مسئله خواهیم بود که نماینده هم حامل مسائل جزئی و منطقه‌ای باشد و هم حامل مسائل کلان و قانونگذاری باشد. 

خط و نشان کشیدن برای مدیران اجرایی عجولانه است

نماینده ادوار مجلس درباره لحن نمایندگان در رابطه با مسئولین اجرایی اظهار کرد: در برخی از اظهارات و گفتار نمایندگان مجلس یازدهم دیده شده که از همین الان برای مسئولان اجرایی محلی و ملی خط و نشان می‌کشند. این مسائل اقدامات نارسی است. باید در یک فرایند دقیق و به دور از تعصبات گروهی و حزبی و برخوردهای سلیقه‌ای عملکرد مدیران اجرایی کشور را در معرض سنجش و ارزیابی قرار دهند و اگر به دور از تعصبات گروهی و سیاسی به این جمع‌بندی رسیدند که مدیری توانمند نیست، آنوقت در مورد او تصمیم بگیرند. الان خط و نشان کشیدن برای عزل فلان استاندار و فلان فرماندار و وزیر و رئیس‌جمهور و ... کمی عجولانه است. مجلس باید دقیق و با روحیه نقادانه به این امور مبادرت کند.

تمدن درباره احتمال کاندیداتوری برخی از نمایندگان در انتخابات 1400 عنوان کرد: اگر نمایندگان وقت و فکرشان معطوف به این باشد که با انتخابات 1400 ورود کنند یا نکنند واقعا به ملت جفا کرده‌اند. ملت مجلسی را برای تحقق مطالبات خود انتخابات و نشانه‌گذاری کرده است. اینکه نماینده‌ای بخواهد منحنی قدرت را به سمت خود بچرخاند مطالبات مردم جا می‌ماند و یا ممکن است بر روی مطالبات مردم معامله صورت بگیرد. معامله برای تصاحب صندلی ریاست جمهوری و کسب کرسی‌های دولت بعد، این مسائل جفا به ملت است. نمایندگان باید همه وقت و فکر خود را برای سوگندی که یاد کرده‌اند بگذارند. 2/5

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: مجلس فرودگاه ازدواج جامعه رئیس مجلس استقلال دولت مقام معظم رهبری مجمع تشخیص انتخابات قانون اساسی نمایندگان مجلس فرماندار ریاست جمهوری انتخابات تمدن دولت فرودگاه مجلس نماینده ادوار مجلس مطالبات مردم مجلس یازدهم انتخابات 1400 نیاز داریم نماینده ای کمیسیون ها هیات رئیسه مسائل کلان وظایف قوه قوه مقننه قوه مجریه منطقه ای چه کسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۴۳۱۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعهد و تقوای سیاسی از شاخصه های نماینده در تراز انقلاب است

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محمدزمان رضایی شامگاه سه‌شنبه در جمع خبرنگاران شهرستان با بیان اینکه انتخابات یکی از تاثیرگذارترین مباحث در موضوع نظام اسلامی و کشور است، بر اهمیت انتخاب درست و کارآمد و در تراز انقلاب اسلامی تأکید کرد و از جمله شاخصه‌های نماینده تراز انقلاب اسلامی از دید امامین انقلاب را تعهد، تخصص و تقوای سیاسی برشمرد.

امام جمعه شهر زیراب با اذعان بر اینکه تعهد یعنی فرد در همه اصول زندگی‌اش دستورات قرآن حاکم باشد، به ضرورت شناخت نماینده مجلس به شرع اسلام اشاره کرد و توضیح داد: وقتی می‌گوئیم مجلس شورای اسلامی، این قید اسلامی بودن برای مجلس یعنی نماینده باید نسبت به مسائل دینی و شرعی آگاهی لازم را دارا باشد و دیگر اینکه، نمایندگان مجلس، نماینده مردم مسلمان و معنقدی هستند که برای حاکمیت اسلام و شرع مقدس اسلام هر چه داشتنه‌اند، از مال وجان، همه را فدا کردند.

وی با اشاره به سخنان رهبری مبنی بر تخصص نمایندگان مجلس، خاطرنشان کرد: این افراد در جایگاه نماینده مجلس به عنوان یک الگو معرفی می‌شوند و باید در یک یا چند حوزه دارای تخصص بوده و صاحب نظر باشند؛ چراکه نگاه آنها باید ملی و حتی جهانی باشد.

حجت الاسلام رضایی مهم‌ترین گام برای موفقیت در این زمینه را تقوای سیاسی برشمرد و آن را موجب عاقبت بخیری فرد در دنیا و اخرت دانست و افزود: تمام کسانی که به مقام شهادت رسیدند، ابتدا تقوای سیاسی داشتند و مقدمه تقوای سیاسی، تقوای فردی است.

وی یکی از بزرگ‌ترین خلاءها را همین مسئله تقوای سیاسی عنوان کرد و در رابطه با معنای تقوای سیاسی گفت: یعنی فرد آرمان‌های شریعت و انقلاب اسلامی را بر همه چیز حتی جایگاه و آبرو خویش مقدم بدارد.

امام جمعه شهر زیراب با تأکید بر اینکه نمایندگان مجلس باید تابع محض ولایت فقیه باشند، ولی فقیه را دیده‌بان انقلاب، نظام و اسلام دانست و گفت: تبعیت از ولی فقیه در تمام موضوعات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی بر آحاد جامعه واجب است؛ بویژه بر کسانی که مسئولیت دارند و نمایندگان مجلس در این زمینه باید از هر جهت الگو باشند و با توجه به فرمایشات حضرت آقا مبنی بر اینکه نمایندگان حق دخالت در عزل و نصب مسئولان را ندارند، نمایندگان نیز باید تابع محض باشند.

وی در رابطه با شفافیت مالی نمایندگان گفت: تمام اموال نمایندگان مجلس و فرزندانش باید قبل و بعد از چهار سال رصد و اعلام شود چراکه این مسئولیت بسیار حساس است و نباید با کسی تعارف داشت و همه بدانند مجلس محل درآمد نیست بلکه محل تلاش و خدمت به مردم است.

این مسئول یک معیار برای نماینده مجلس را تقوای سیاسی و عدم بداخلاقی در تبلیغات عنوان کرد و گفت: اگر فردی تقوای سیاسی نداشته باشد و در زمان انتخابات بداخلاقی کند، همین نقطه آغاز انحراف اوست.

کد خبر 6099834

دیگر خبرها

  • تداوم افشاگری‌ها علیه قالیباف/ بیگی: جماعتی از سازمان میادین میوه و تره‌بار، تاکسیرانی، بهشت‌زهرا، اتوبوسرانی و... وارد مجلس شده‌ و پست گرفتند
  • حمایت تمام قد یک نماینده مجلس از همایش لاکچری قالیباف/ توقع داشتند نمایندگان به مسافرخانه‌ای در راه آهن بروند؟
  • روزنامه دانشگاه آزاد: نمایندگان مرحله دوم تهران با۵۰-۶۰ رای وارد مجلس می شوند /برای اصولگرایان کیفیت مجلس مهم نیست؛ دعوا بر سر رئیس مجلس است
  • روزنامه دانشگاه آزاد: نمایندگان مرحله دوم تهران با50-60 رای وارد مجلس می شوند/ برای اصولگرایان کیفیت مجلس مهم نیست؛ دعوا بر سر رئیس مجلس است
  • زندگی لاکچری قالیباف زیر ذره بین /رضاخان حزب اللهی‌ها، تکنوکرات می‌شود؟ /۵ پرده از زندگی سیاسی رئیس مجلس
  • تعهد و تقوای سیاسی از شاخصه های نماینده در تراز انقلاب است
  • ۴ گزینه اصلی ریاست مجلس دوازدهم چه‌کسانی هستند؟
  • ۴ گزینه اصلی ریاست مجلس دوازدهم چه کسانی هستند؟
  • چرایی اهمیت مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم 
  • چه کسی رئیس سنی مجلس دوازدهم خواهد شد؟ | جدول مسن‌ترین و جوانترین نمایندگان | ۲ نماینده همسن باشند چه می شود؟