Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرآنلاین، این روزها درباره نظارت شورای نگهبان بر رفتار نمایندگان مجلس در طول دوران نمایندگی حرف و حدیث زیادی وجود دارد؛ برخی حامی آن هستند و برخی هم این نظارت را مانع آزادی عمل نمایندگان می‌دانند. 

در همین رابطه علی صوفی دبیرکل حزب پیشروی اصلاحات در ارتباط با برخی اظهارنظرها مبنی بر ضرورت نظارت  شورای نگهبان بر مجلس شورای اسلامی به ایسنا می‌گوید: مجلس دو وظیفه عمده قانون گذاری و نظارت بر دستگاه های اجرایی را دارا است که برای این امر شانش مصونیت قضایی را به این قوه داده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در همین رابطه بخوانید؛

شورای نگهبان حق برکناری نمایندگان را پیدا می کند؟

وی اظهار کرد: در قانون اساسی جایگاهی که برای نمایندگان مجلس به جهت اجرای وظایف شان در نظر گرفته اند، بسیار بالا است. 

این فعال سیاسی بیان کرد: نماینده باید آزاد باشد و بتواند بدون لکنت و نگرانی و ترس، هر انتقادی از هر مقامی دارد  آن را مطرح کرده و احساس عدم امنیت هم نداشته باشد. صوفی در ادامه چنین ابراز عقیده کرد: این نظرات که نظارت باید از بیرون قوه قانون گذاری صورت گیرد باعث می شود به تدریج مجلس از جایگاه خودش خارج شود. بر آن اساس به تدریج جایگاه نمایندگان مجلس کم می شود و تیر خلاصی بر آزادی این قوه زده می شود.
 

نگاه دستوری شورای نگهبان شأن مجلس را پایین می‌آورد

ابراهیم نکو نماینده اسبق پارلمان نیز درباره صحبت اخیر دبیر شورای نگهبان مبنی بر ضرورت نظارت این شورا بر مجلس شورای اسلامی، به ایسنا گفته است: این موضوع که شورایی مثل شورای نگهبان بیاید و به مجلس بگوید قانونی تصویب کنید که ما بر رفتار نمایندگان نظارت داشته باشیم یک اتفاق جدید در عرصه سیاسی است و به نوعی قدرت و شأن مجلس را زیر سوال بردن است. 

او ادامه داد: مجلس بر رفتار نمایندگان نظارت می کند و هیاتی جهت پیشبرد این امر تشکیل شده است. درست است که می گوییم نظارت بر رفتار نمایندگان باید افزایش پیدا کند، اما این اتفاق را باید در خود مجلس تقویت کنیم. 

نکو خاطرنشان کرد: درست است که ضعف هایی وجود دارد و در گذشته هم هیات نظارت بر رفتار نمایندگان از بسیاری از رفتارهای نابهنجار گذشت کرده است، اما به جای واگذاری این نظارت به نهاد بیرونی در جهت تقویت جایگاه مجلس باید نحوه نظارت در درون مجلس را توسط خود نمایندگان تقویت کنیم.

این نماینده اسبق مجلس گفت: خود نمایندگان می توانند آیین نامه داخلی مجلس را در راستای نظارت بر رفتار سیاسی و اقتصادی و مالی نمایندگان تقویت کنند.

وی یادآور شد: در حال حاضر سازوکاری برای نظارت بر هزینه کرد نمایندگان وجود ندارد، پیشنهاد می کنم به جای ورود دستگاه های دیگر به این موضوع خود مجلس در راستای ارتقای نظارت بر خود پیش قدم شود. 
216219
 

کد خبر 1416303

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: شورای نگهبان مجلس شورای اسلامی نظارت استصوابی مجلس یازدهم نظارت بر رفتار نمایندگان شورای نگهبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۰۹۵۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴ گزینه اصلی ریاست مجلس دوازدهم چه‌کسانی هستند؟

245 نماینده مجلس شورای اسلامی دوازدهم در دور اول انتخابات در 11 اسفند ماه مشخص شدند و 45 نماینده باقی‌مانده نیز در دور دوم انتخابات در جمعه این هفته (21 اردیبهشت) مشخص خواهند شد تا مجلس دوازدهم کار خود را با 290 نماینده از 7 خرداد ماه به‌ریاست مسن‌ترین نماینده مجلس، آغاز کند.

اولین دستور رسمی و علنی مجلس جدید، رئیس و هیئت رئیسه با رأی اکثریت نمایندگان خواهد بود.

از پیش از برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی، گمانه‌زنی‌هایی مبنی بر اینکه چه‌کسی رئیس قوه مقننه خواهد شد، آغاز شده است و در همین راستا نامزدهای‌ ریاست مجلس جلسات متعددی را با عناوین مختلف  برگزار و با رسانه‌‌ای کردن تعداد حاضرین در جلسه سعی کردند احتمال نشستن بر صندلی شماره یک مجلس را برای خود تقویت کنند.

اگرچه حدود 10 نماینده از نمایندگان منتخب برای ریاست مجلس آتی، در حال تلاش و رایزنی‌ هستند اما طبق بررسی‌ها و پیگیری‌های خبرنگاران تسنیم از گروه‌های مختلف سیاسی، 4 نامزد بالقوه برای ریاست آتی مجلس شورای اسلامی مطرح هستند و تلاش برخی دیگر از نمایندگان منتخب برای این مهم، ممکن است حتی به کاندیداتوری هم نکشد.

بنا بر این گزارش، محمدباقر قالیباف با سابقه ریاست مجلس در 4 سال گذشته، علی نیکزاد با سابقه دودوره‌ای وزارت و نائب‌رئیسی مجلس، منوچهر متکی با سابقه یک دوره سکانداری وزارت امور خارجه و حجت‌الاسلام مجتبی ذوالنور با سابقه نائب‌رئیسی مجلس یازدهم، 4 گزینه اصلی برای ریاست مجلس دوازدهم هستند که ممکن است بر اثر رایزنی‌هایی که اکنون در حال انجام است، در نهایت 2 گزینه برای رأی‌گیری در صحن علنی باقی بمانند.

این افراد هم‌اکنون در حال رایزنی‌ با منتخبان مجلس دوازدهم برای جلب نظر آنها هستند و یک منبع آگاه و مطلع نیز به خبرنگار تسنیم گفته است که این 4 گزینه علاوه بر رایزنی‌ با نمایندگان منتخب، همزمان با یکدیگر نیز در حال رایزنی‌ هستند تا شاید بتوانند یکی از گزینه‌ها را به‌نفع خود از صحنه رقابت کنار بزنند.

همچنین برخی نمایندگان تصور می‌‌کنند که ممکن است سید محمود نبویان نماینده فعلی و منتخب اول تهران، گزینه پیش‌بینی‌نشده و غافلگیرکننده انتخابات ریاست مجلس باشد اما پیگیری‌های خبرنگار تسنیم حاکی از این است که آقای نبویان در گفت‌وگوهایی که با چند نماینده منتخب مجلس داشته تصریح کرده است که تمایلی برای ریاست مجلس ندارد.

البته در این میان، برخی منتخبان مجلس دوازدهم هم هستند که  می‌گویند یک نماینده منتخب دیگر، تمایل وافری برای برای ریاست مجلس دارد اما تاکنون نتوانسته است حتی به‌تعداد انگشتان 2 دست، نظر نمایندگان منتخب را جلب کند.

دیگر خبرها

  • عملکرد قابل قبولی از هیات نظارت مشاهده نشد
  • پس لرزه ادعای دریافت ۱۴۰ سکه توسط یک نماینده مجلس /شورای نگهبان واکنش نشان داد
  • ببینید | پاسخ سخنگوی شورای نگهبان به ادعای دریافت ۱۴۰ سکه توسط یک نماینده
  • اعتراف دیرهنگام یک نماینده مجلس: برخی نمایندگان نه یکی بلکه چندتا شاسی‌بلند گرفته‌اند
  • خبر مهم شورای نگهبان برای کاندیداهای دور دوم انتخابات
  • ۴ گزینه اصلی ریاست مجلس دوازدهم چه‌کسانی هستند؟
  • دور دوم انتخابات مجلس در خراسان رضوی الکترونیکی برگزار نمی‌شود
  • درخواست محمد هاشمی از نمایندگان مجلس آینده
  • چرایی اهمیت مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم 
  • درخواست عضو مرکزی حزب کارگزاران از نمایندگان مجلس آینده